пʼятницю, 16 січня 2015 р.

З НОВИМИ ПЕРЕМОГАМИ У 2015-ий


Жидачівські важкоатлети черговий раз здобули перемогу, чим прославили не лише Жидачів, але й Україну. Адже взяли участь у першому всесвітньому фіналі міжнародного спортивного клубу «ZIRVE» з важкої атлетики, який пройшов 24-25 грудня 2014 року у спортивному комплексі «Altinpark-Akarsu», що у турецькому місті Анкара. Свою силу демонстрували учасники понад 10 держав-представниць клубу «ZIRVE», серед яких Азербайджан, Туреччина, Росія, США, Грузія, Болгарія, Польща, Білорусь, Іран, Молдова та, звичайно ж, Україна.
Абсолютним переможцем цього турніру у номінації ветеранів (+35 років) став наш земляк, керівник жидачівського міського спортивного клубу «Аполон», викладач кафедри атлетичних видів спорту Львівського державного університету фізичної культури, майстер спорту міжнародного класу Андрій Гентош. Піднявши 156 кг у ривку, що на 1 кг перевершує рекорд світу серед ветеранів, та 177 кг у поштовху, наш атлет зібрав суму очок Сінклера – 413,13, забезпечивши собі перемогу.
Призове місце для України і Жидачева виборола й молодша учасниця Галина Дідик (13 років). Представниця жидачівського «Аполону» посіла друге місце.
 

Завдяки натхненній щоденній праці спортсмени нашого міста здобувають нові висоти і визнані одними з кращих важкоатлетів країни. Так, жидачівець Володимир Гоза за даними офіційного сайту федерації важкої атлетики України увійшов до 6-ки найсильніших чоловіків-важкоатлетів України за підсумками 2014 змагального року. Ще один наш земляк, котрий має вагомі досягнення у важкій атлетиці, Артур Годишинський 18-ий у цьому рейтингу.
 

Серед найбільш успішних тренерів-важкоатлетів України також представники нашого міста – Володимир Гентош (8 місце) та Андрій Гентош (15 місце).
Вітаємо спортсменів з престижною перемогою та визнанням і дякуємо за популяризацію України й Жидачева. Надзвичайно приємно бачити герб рідного Жидачева на фоні державного прапора, як символ міста і країни переможця.

Немає коментарів:

Дописати коментар